AUTÈNTICS, ARTESANALS I ATLÀNTICS. AIXÍ SÓN ELS VINS DEL CELLER GALLEC ATTIS

Comments off 546 Views0


ATTIS és el celler familiar dels germans Robustiano i Baldomero Fariña. Situat al cor del Val do Salnés, Pontevedra, i emparat a la Denominació d’Origen Rías Baixas, uneix el coneixement de tres generacions amb el bon fer de Jean-François Hébrard en la direcció tècnica per aconseguir l’excel·lència, sempre lligats a la tradició però amb la vista posada en el futur.

Perfectament integrat en l’entorn, la zona d’elaboració i criança està situada sota terra, furgada en pedra granítica, aconseguint així una temperatura estable durant tot l’any. I és que l’entorn ho és tot per a aquest celler que ha sabut treure-li tot el profit per dotar d’essència els seus vins. Uns vins que ells mateixos defineixen com autèntics, artesanals i atlàntics.

Autèntics perquè parteixen del respecte a l’autòcton i l’artesanal, així com a les varietats autòctones. Explorar el potencial de cada varietat està sempre present en els processos d’elaboració d’aquest celler que treballa respectant les característiques pròpies de les varietats empleades i plasmant-les amb franquesa en cada un dels seus vins.

Tots els processos d’elaboració del vi, des de la cura de la vinya fins a la verema i la vinificació són artesanals i heretats del contacte directe amb la tradició i la cultura del vi: la cura amb paciència de les vinyes, l’experiència per tractar amb passió la matèria primera i les condicions per imprimir la tipicitat de la zona atlàntica als seus vins.

I és precisament l’Atlàntic qui dota d’essència als vins d’aquest celler, aportant-los una alta salinitat. El clima humit, les temperatures suaus i el terrer predominantment granític permeten treballar la vinya al ritme que demana, sense estres, aconseguint així expressions de color, aroma i acidesa excepcionals.

ATTIS Mar

La màxima expressió de l’Atlàntic la trobem a ATTIS Mar. I és que les aigües atlàntiques són les encarregades de bressolar aquest vi 100% Albariño durant sis mesos fins a elevar-lo a un nivell superior. Allà, a 12 metros de profunditat, aconsegueix la maduració necessària, després de 6 mesos més de criança en celler.

El resultat és un vi de color groc pallós intens, net i brillant. Un vi fresc, de gran finor i amb una acidesa molt fresca. Gras i tremendament ampli, és un vi persistent i salí. La criança sota el mat li aporta una evolució fresca i antioxidativa que el converteix en un vi únic i amb un gran potencial de guarda.