BODEGAS VALDAYA, UNA HISTÒRIA DE TORNADA A LES ARRELS

Comments off 412 Views0


La història de Bodegas Valdaya és una història familiar de tornada a les arrels. L’Elena, mare de la Míriam, actual propietària del celler, va néixer en una família de viticultors de Sotillo de la Ribera (Burgos), en plena zona productora de vi de la Ribera del Duero. Després de casar-se amb Joaquin, natural de Barcelona, va deixar el seu poble natal per traslladar-se a Catalunya. Allà es van llaurar un exitós futur professional que els va proporcionar el benestar necessari per, passats els anys, muntar un negoci al poble natal de l’Elena: un celler.

Els primers anys no van ser fàcils, i si no hagués estat per l’esforç i la tenacitat familiar, possiblement el celler no hauria tirat endavant. Però en 2013, Bodegas Valdaya fitxava a dos joves que donarien al negoci el gir necessari per canviar el rumb del celler: Marta Ramas i Miguel Fisac, dos enòlegs que després d’haver estudiat junts a Bordeus i haver treballat a diferents zones productores del món com Napa Valley o Sud-àfrica, van decidir tornar a la seva terra, la Ribera del Duero, per posar en pràctica els coneixements adquirits al voltant del món.

Marta i Miguel van posar en marxa una nova manera de treballar a Valdaya, passant del volum i la mecanització del procés, al treball manual i les micro fermentacions en bótes usades. Tot amb un objectiu clar: a partir de cada parcel·la vitícola, farien nou bótes de vi, mantenint així la identitat de cada parcel·la.

Després de molt esforç i treball, el resultat van ser produccions limitades de vins de gran qualitat i d’alta gamma: Valdaya i Valdaya Mirum.

Valdaya 2017

Aquest 100% Tinta Fina (Tempranillo) és un vi negre amb 15 mesos de criança i del quan s’han elaborat 12.000 ampolles i 700 magnums. De color vermell bordeus intens i brillant, és un vi de gran complexitat, amb aromes intensos a fruits del bosc que donen pas a records balsàmics de sotabosc, violetes u un toc final fumat. D’entrada amable, és un vi de gran estructura i mineralitat, i un paladar que desperta els sentits.

I a l’hora de maridar-lo, com a bon Ribera del Duero, és perfecte per acompanyar carns. Així doncs, si aquest cap de setmana teniu alguna barbacoa en família o amb amics, no ho dubteu: Valdaya és aposta segura.