CANTOS DE VALPIEDRA 2016, DE FINCA VALPIEDRA

Comments off 493 Views0


Cantos de Valpiedra 2016 és un 100% tempranillo amb Denominació d’Origen Qualificada Rioja. Amb 12 meses en bóta de roure francès i americà, aquest criança de Finca Valpiedra és una perfecta representació dels vins del celler.

De color púrpura intens amb centellejos violacis, és un vi de llàgrima abundant, acolorida i densa. En nas presenta una alta intensitat aromàtica amb notes de fruits negres i aranyons madurs, així com un perfil mineral molt marcat que, junt amb les notes procedents de la bóta, com vainilla, espècies i tabac, el doten de gran caràcter.

Un cop en boca, és gras i intens, de recorregut golós i gran finor, i predominant la frescor que caracteritza als vins del celler. L’acompanyant ideal per a carns blanques com el gall dindi, el xai o el porc, i perfecte també per plats més contundents com un arròs amb conill, pularda estofada o plats de llegums i verdures.

 

Sobre el celler 

Finca Valpiedra està ubicada en plena natura, en unes terrasses sobre el riu Ebre. Un paisatge natural on flora i fauna conviuen amb la filosofia d’una viticultura sostenible i respectuosa, la que practica la Familia Martínez Bujanda, propietària del celler. Existeixen pocs paisatges a La Rioja capaços de concentrar la natura, la història i la cultura vitivinícola en una zona dedicada pràcticament en exclusiva al cultiu de la vinya. Finca Valpiedra està perfectament integrada en aquest paisatge que permetrà als visitants perdre’s entre vinyes fins a arribar a la mateixa riba de l’Ebre.