FINCA ANTIGUA, UN EXEMPLE D’INTEGRACIÓ EN EL PAISATGE

Comments off 1452 Views0


El celler Finca Antigua, situat entre les províncies de Conca i Toledo, és el resultat de la recerca de Familia Martínez Bujanda de diversificar el negoci cellerer original de Rioja.

Ubicat en plena ruta de Don Quixot, aquest celler s’alça com un gran edifici perfectament integrat en el paisatge. Format per tres grans caixes d’acer, pedra -obtinguda de la mateixa finca- i ciment, és un celler absolutament funcional i respectuós amb el medi. Un edifici contemporani i eficient, i coherent amb l’estil de vins del celler. En el seu interior, les últimes innovacions tecnològiques conviuen amb el respecte i la cura artesanal en la producció del vi.

El celler, que era inaugurat en 2003, rep el seu nom de les vinyes antigues que es trobaven plantades en la propietat en el moment de l’adquisició per Familia Martínez Bujanda. En l’actualitat, les vinyes estan estructurades en 40 parcel·les diferents on es conreen i es veremen per separat els diferents raïms amb què treballa el celler, i que van des de les autòctones Viura, Garnatxa, Tempranillo i Moscatell, a les internacionals Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot i Syrah. Amb ells s’elabora la col·lecció de vins monovarietals amb criança de Finca Antigua.

 

Petit Verdot

Un d’aquests vins monovarietals és aquest Petit VerdotAmb 8 mesos d’envelliment en bóta de roure francès, Petit Verdot és un vi net i brillant.

D’intens color púrpura, és un vi amb aromes a lila, mores i coriandre juntament amb tocs de sotabosc. A més, la criança en bóta l’aporta lleugeres notes làcties, caixa de purs i ebenisteria.

Elegant i suggestiu, en boda es presenta estructurat, suau i fi, el que el fa ideal per ser maridat amb formatges curats d’ovella i cabra, carns de corder i xai al forn o, com a maridatge curiós, amb magret d’ànec a la planxa.