‘FINCA HELENA’, DE BODEGAS IMPERIALES

Comments off 887 Views0


Finca Helena 2014 ha estat premiat aquest passat mes de març amb el Gran Bacchus d’Or 2019, en un tast a cegues realitzats per 90 experts. Sens dubte és l’excusa perfecte per parlar d’aquest vi de finca, un gran reserva elaborat per les Bodegas Imperiales amb la varietat Tempranillo, que fermenta en barrica de roure francès i que compta amb una criança de 15 mesos en barriques noves, i la resta en ampolles.

El resultat és un vi amb un atractiu color cirera intens, rivets violacis i amb matisos aromàtics que van dels fruits negres madurs a les notes balsàmiques especiades i les fustes fines.

En boca és elegant, estructurat, amb uns tanins amables i de qualitat, cosa de la criança, i un final persistent. Per tot, és perfecte per maridar-lo amb grans carns vermelles, guisats o formatges forts.

Com a curiositat, el Finca Helena, de la DO Ribera del Duero, és un negre de selecció provinent d’una sola vinya.

 

Sobre la bodega

Les Bodegas Imperiales, fundades l’any 1998, tot i que tenen una historia breu, compten amb unes arrels velles. Arrels que li dona la Villa Real de Gumiel de Izán, amb una història del vi mil·lenària: es tracta d’una de les zones de Ribera del Duero amb més tradició vitivinícola, amb vinyes molt velles i d’una qualitat extraordinària. Els seus vins reflecteixen les característiques del seu sol i les varietats autòctones de la terra.