‘CARGOL TREU BANYA’, EL NOU VI DE LA FAMÍLIA WITTY WINES

Comments off 2387 Views3


La família vinícola de Witty Wines segueix creixent. Als ja coneguts La Descarada, Tronat o el vermut solidari Musugorri, s’uneix ara Cargol Treu Banya, un vi negre amb criança i Denominació d’Origen Costers del Segre.

Elaborat a base d’Ull de Llebre, Garnatxa Negra, Merlot i Syrah, tot el raïm procedeix de tres de les finques de la marca situades a Verdú, Menàrguens i Algerri. Un vi amb marcat accent lleidatà, que arriba amb la força de ponent per sumar-se a la resta de vins de la família.

Cargol Treu Banya és un vi amb 6 mesos de criança en bótes de roure francès i americà. Marcat en aromes, destaquen les notes de fruits madurs vermells i negres, com ara móra o pruna seca, deixant un cert record a confitura. En un segon pla apareixen notes derivades de la criança en bóta com torrats i fumats, records a carbó i bosc humit i fins i tot a espècies dolces i bolets secs.

A l’hora de maridar-lo, és un vi molt versàtil. El maridatge més clàssic ens portarà a acompanyar carns vermelles, rostits, aus, pernil serrà o formatges curats. Però també és un bon vi per acompanyar pastes o pizzes. I, és clar, com no podia ser d’una altra manera, serà sense dubte el company perfecte per a qualsevol elaboració a base caragols.

Ara sí, un cop fetes les presentacions, només queda tastar-lo. Salut!