HERÈNCIA ALTÉS, UN HOMENATGE A LA FAMÍLIA I LES ARRELS

Comments off 662 Views0


Núria Altés va decidir en 2010 fundar Herència Altés com a homenatge als seus records d’infantesa, a la seva família i, en especial, al seu avi. En només tres anys de vida, la marca va obtenir tal èxit que va permetre als seus creadors aixecar el seu propi petit celler al poble natal de la família, Batea, a la comarca catalana de la Terra Alta.

La gamma inicial de quatre vins amb la que van començar de la mà de l’enòleg francès Claude Gros ha passat a ser avui dia de nou, i les finques conreades són ja tres. Un total de 60 hectàrees on predominen les vinyes velles i que es treballen seguint pràctiques de cultiu ecològiques i sostenibles amb el medi ambient.

Però, a més de créixer en nombre de vins elaborats i hectàrees de vinya cultivades, la Núria i el seu marit han vist créixer el seu projecte fins a allò que és avui: un celler amb una superfície de 4.400m2 que s’ha convertit en tot un referent a la zona.

Envoltada de vinyes velles, gran part del celler és subterrani per facilitar la seva integració en l’entorn. Les seves modernes instal·lacions funcionen, a més, gràcies a energies renovables, garantint la insolació tèrmica natural o el reciclatge de l’aigua de la pluja.

A la zona subterrània es troba la sala de criança, proporcionant així la temperatura i la humitat perfectes durant tot l’any, i donant lloc a vins serens, polits i amables.

 

Benufet

Un d’aquests vins és Benufet, un 100% Garnatxa Blanca, la varietat emblema de la Denominació d’Origen Terra Alta sota la qual es troba emparat el celler. El nom fa referència a la finca de la qual procedeix la Garnatxa amb què s’elabora. Vinyes velles plantades als anys 50 i que són cuidades de manera manual i treballades seguint principis ecològics.

El resultat és un vi d’una alta concentració d’una finor excepcional. En nas juga entre la fruita blanca en flor i la fruita blanca madura, amb records a fusta. De textura àmplia i envoltant, és un vi carnós però fresc, d’intensa acidesa, llarg i profund. Un vi blanc dels denominats gastronòmics, i que serà l’acompanyant perfecte per a un arròs cremós aquest cap de setmana.