LA PRÒXIMA SETMANA SE CELEBRA LA PRIMERA ‘SETMANA DEL VI CATALÀ’

Comments off 283 Views0


La pròxima setmana, del 9 al 15 de novembre, se celebra la primera edició de la Setmana del Vi Català, un esdeveniment que neix amb l’objectiu de promoure els vins que s’elaboren a Catalunya davant la impossibilitat -a conseqüència de la crisi sanitària- d’organitzar la tradicional Mostra de Vins i Caves, que se celebra cada any a Barcelona coincidint amb les festes de la Mercè.

Aquest nou format promocional, impulsat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) en col·laboració amb les denominacions d’origen vinícoles del territori, reunirà fins a una setantena d’activitats organitzades per diferents agents del sector del vi per oferir una mostra de la gran varietats i riquesa que té el sector al llarg de tot el territori català.

Malgrat que la voluntat inicial era que els diferents actes poguessin ser de caràcter presencial, la situació provada per la pandèmia durant les darreres setmanes ha obligat a l’organització a redissenyar el programa per complir amb els protocols de seguretat. Així, aquesta primera edició serà íntegrament en versió digital, i podrà seguir-se a través de la seva pàgina web, amb una programació pròpia que ocuparà matí i tarda.

Als matins hi haurà entrevistes, tertúlies i taules rodones per debatre sobre temes d’actualitat rellevants per al sector, mentre que la tarda serà una mica més distesa, amb espais de divulgació, entrevistes a representant de totes les DO, una mirada cultural i tastos de vi en directe.

 

70 activitats amb el vi com a protagonista

A més de la programació de caràcter més televisiu, la Setmana del Vi compta amb un ampli programa d’activitats organitzades pels propis agents del sector, i que es divideixen en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi i activitats divulgatives.

Bona part de les activitats estan lligades a la difusió de la cultura del vi, però també hi ha d’altres de caràcter més comercial com ara descomptes per a la compra de vi.

La voluntat de les institucions és que aquest esdeveniment pugui tenir continuïtat en els pròxims anys i es converteixi en la gran festa anual dels vins catalans.