`LA VAL ALBARIÑO’, DE BODEGAS LA VAL

Comments off 694 Views0


La Val Albariño és un blanc jove de Bodegas La Val elaborat 100% amb aquesta varietat típica de les Ries Baixes gallegues, però provinent de tres finques diferents situades al sud de la Denominació d’Origen Rías Baixas.

El resultat final, tot i ser un vi monovarietal, és un complex cupatge de raïms provinents de Taboexea, una finca situada a 300 metres sobre el nivell del mar, de sòl arenós i granític, i que aporta frescor al vi; d’Arentei, a 30 metres sobre el nivell del mar, amb sòl argilenc i còdols, que aporta complexitat mineral i fruital; i de Pexegueiro, de sòl granític i textura arenosa, que completa el cupatge.

La Val Albariño és un vi d’un intens color groc palla amb centellejos verds. En nas destaquen aromes atlàntics d’herbes fresques i llorers, així com subtils notes florals i cítriques, i records a fruites blanques. Un cop en boca és fres i saborós, omplint el paladar de notes cítriques i deixant un final llarg.

És un vi ideal per acompanyar mariscos i peixos, però també formatges frescos, foie o aus. Això sí, per garantir-nos un estat òptim del vi, es recomana consumir-lo en els tres anys posteriors a la data de la collita.

 

Sobre el celler

Bodegas La Val, creada en 1985, és una de les marques pioneres de la Denominació d’Origen Rías Baixas. Un dels seus tres diferencials és que va ser un dels primers cellers a apostar per l’autoproveïment mitjançant el cultiu de les seves pròpies vinyes. La qualitat és un factor determinant en l’elaboració dels seus vins, fet que li ha valgut la Certificació British Retail Consortium (BRC) de Seguretat Alimentària, una de les acreditacions més importants de la indústria.