NEIX ‘BARCELONA WINE WEEK’, UNA NOVA FIRA PER MOSTRAR AL MÓN ELS VINS ESPANYOLS

Comments off 585 Views0


Aquesta setmana s’ha presentat a Madrid la Barcelona Wine Week (BWW), el nou saló dels vins espanyols, que se celebrarà a la capital catalana del 3 al 5 de febrer de 2020. D’aquesta manera, el fins ara conegut com a Intervin, se separa de la fira Alimentària per adquirir entitat pròpia i convertir-se en la gran fira del vi de tot l’Estat.

La BWW neix amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat i qualitat del mercat de vins espanyols, potenciant, a més, no només la qualitat del producte sinó també la singularitat de cada marca.

Els organitzadors esperen l’assistència de 15.000 professionals del sector que podran conèixer les propostes dels més de 600 expositors esperats i provinents de tota Espanya. Entre aquests expositors hi haurà des de grans grups de cellers i marques de referència fins a petits projectes, així com una fort presència dels vins emparats per diferents segells de qualitat: Vins de Pagament, vins amb Denominació d’Origen i Vins de la Terra. Hi haurà també un espai per als vins ecològics i biodinàmics, i per aquells productes i cellers que fan de la sostenibilitat el seu senyal d’identitat.

BWW pretén convertir-se en una plataforma internacional de negoci, i per això comptarà amb un programa específic que preveu comptar amb més de 300 professionals internacionals d’alt nivell provinents de 37 països considerats estratègics per al sector, entre els quals destaquen Regne Unit, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Rússia, Estats Units, Canadà, Mèxic, Brasil, Xina, Japó i l’Índia. Cada un d’aquests compradors especialitzats realitzarà un mínim de deu reunions amb els expositors seleccionats per tractar d’arribar a acords comercials.

El saló comptarà, a més, amb un complet programa d’activitats que proposarà als assistents tastos, conferències, ponències, experiències sensorials… i impulsarà el coneixement entorn del món del vi.

La Barcelona Wine Week compta amb el recolzament de les principals empreses, institucions i organismes del sector en l’àmbit nacional. A més, la col·laboració estratègica entre la BWW i la Federació Espanyola del Vi facilita la promoció del saló tant entre els operadors nacionals com entre els internacionals.

Alguns dels territoris que ja han confirmat la seva participació en el certamen són Castella i Lleó, Cantàbria, Euskadi, Catalunya i Madrid, així com la DO Alicante, la DO Jumilla, la DO Montsant i la DO Conca de Barberà entre altres.