‘PRADOS COLECCIÓN GARNACHA’, DE PAGOS DEL MONCAYO

Comments off 170 Views0


El negre varietal Prados Colección Garnacha forma part de la gamma de vins prèmium del celler Pagos del Moncayo, propietat de la família Aibar que, en una aposta clara per tornar als orígens, va construir el seu celler a les portes del Monestir de Veruela, bressol del vi al Campo de Borja i lloc que va veure néixer els primers vins de garnatxa, allà pel segle XIII.

La garnatxa que dóna vida a aquest monovarietal prové de les vinyes més antigues de la família, situades a uns 400 metres d’altitud, i treballades de manera artesanal. De cultiu biològic i amb controls de rendiment, es descarta el 50% del raïm per assegurar la màxima qualitat del producte i, a més, es trepitja el raïm -seguint el mètode tradicional- en almàsseres obertes per obtenir el màxim caràcter del most i minimitzar els danys a pells i llavors.

Amb 10 mesos en bóta de roure francès i americà, Prados Colección Garnacha porta els matisos afruitats de la garnatxa mediterrània a la seva màxima expressió, mentre que manté la frescor natural gràcies a la seva proximitat al Moncayo. De color robí fosc, en boca presenta tocs especiats de romaní i farigola juntament amb notes de vainilla i cafè, provinents del seu pas per bóta.

El seu gran equilibri i complexitat, així com uns tanins rodons, fan de Prados Colección Garnacha el vi ideal per acompanyar carns vermelles i guisats d’aquests que vénen tan de gust ara que començar a arribar el fred.

Sobre el celler

El celler Pagos del Moncayo, pertanyent a la Denominació d’Origen Campo de Borja, es troba situat als peus de la Serra del Moncayo (Aragó). El seu tret diferencial consisteix en el fet que tota la feina a la vinya, des de la poda fins a la verema, es realitza de manera manual, i s’han recuperat també pràctiques tradicionals com el trepitjat del raïm.

Aquest compromís del celler amb l’elaboració artesanal li ha valgut el reconeixement com a referent europeu en l’elaboració sostenible de vi. Així, els seus vins incorporen una Eco-Etiqueta que certifica que els nivells d’emissió del celler estan molt per sota de la mitjana europea, garantint la seva sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.