QUE ELS VINS D'ARIBAU T'ACOMPANYIN AQUEST NADAL

Ja sabem que aquest Nadal serà molt diferent del que estem acostumats. A la majoria de cases, serà impossible ajuntar-se amb tota la família amb qui ens agradaria passar aquestes festes. I això farà que, segur, aquest Nadal siguin tendència els vídeosopars, que no són el mateix, és clar, però almenys ens permetran "estar" amb els nostres.

I perquè la trobada sigui el més similar a allò que ens hauria agradat que fos, us proposem un joc: que en totes les cases, el menú sigui exactament el mateix. I si el menú ho és, com no han de ser-ho els vins? En el tema de la cuina no ens ficarem, que cadascú sap on són els seus límits. O sigui que aquí va la nostra proposta de vins perquè brindeu, encara que sigui digitalment, aquest Nadal.

 

Per començar, benvingut sigui un vermut

I, com no podia ser d'una altra manera, el nostre vermut Musugorri és sense dubte la millor alternativa per a aquest Nadal. I no només perquè està boníssim sinó perquè, com ja sabeu, és un vermut solidari. I en aquestes dates, i més aquest any, és moment de pensar una mica en els altres.

Musugorri és un vermut que s'elabora de manera tradicional i 100% natural a La Secuita (Tarragona). Per a la seva maceració s'utilitzen 30 botànics que li aporten uns intensos i complexos aromes i sabors de marcat caràcter mediterrani. La suau amargor i delicada dolçor fan d'aquest un vermut equilibrat i persistent.

 

Un blanc ben fresquet per amenitzar els entrants

La garnatxa és una d'aquelles varietats a l'alça que bé mereixen un espai a la nostra taula aquest Nadal. I Tant Blanc és un 100% garnatxa blanca de la DO Terra Alta, la zona que concentra el 30% de la producció mundial d'aquesta varietat. Un vi blanc amb criança que troba l'equilibri en la suavitat pròpia de la garnatxa i la salinitat que li aporta la pròpia mineralitat del terreny on es cultiven les vinyes.

 

Surten els plats principals. Obrim els negres!

I enguany volem apostar per un negre potent, d'aquells que entren tan bé quan s'intensifica el fred. Ens referim a Cargol Treu Banyaun negre amb 6 mesos de criança i Denominació d'Origen Costers del Segre, elaborat amb un cupatge d'ull de llebre, garnatxa negra, melot i syrah. Un vi amb un marcat accent de Lleida que acompanyarà a la perfecció uns caragols. Ens consta que en algunes cases és un plat de llarga tradició per aquestes dates.

 

I per brindar, que no falti el cava!

Que consti que el posem al final però és perfectament adaptable al menú. Hi ha molta gent a qui li agrada dinar amb cava, i nosaltres no serem qui li posi traves. En tot cas, això sí, us proposem que sigui amb I Tant Cava Brut Nature Reserva, un cava elaborat a base de tres varietats autòctones del Penedès (xarel·lo, macabeu i parellada), de bombolla fina i amb criança. En definitiva, el cava perfecte per brindar al final del dinar o, com dèiem, per acompanyar qualsevol dels plats que se serveixin.

Sigui com sigui, el que sí que esperem és que passeu un dinar de Nadal que, almenys, us faci somiar amb l'any vinent, quan pugueu tornar a estar tots junts al voltant d'una taula. Bon Nadal!

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA