‘VIÑA BUJANDA CRIANZA’ DE VIÑA BUJANDA

Viña Bujanda elabora els seus vins amb les dues varietats més representatives de la seva regió vitícola: ull de llebre i macabeu de vinyes situades tant a la Rioja Alta (Logroño) com a la Rioja Alabesa (Oyón). La seva gamma de vins completa el catàleg de Família Martínez Bujanda, amb un clar concepte d'elaborar un perfil de vi de Rioja més tradicional, amb el criança i el reserva com a base, però sense oblidar les tradicionals elaboracions de vins de l'any (negre, rosat i blanc) de la DOQ.

El vi “Viña Bujanda Crianza” és d’intensitat mitjana-alta, de color vermell porpra i rivet de menisc blavós, amb una llàgrima densa. En nas es poden apreciar els aromes de fruits negres (mora i nabius) units als especiats provinents del roure americà, tabac ros i lleugeres notes balsàmiques. Té un bon reflex de la varietat ull de llebre, mostrant elegància i complexitat.

El pas per boca mostra una entrada àmplia, fresca i sedosa, desenvolupant-se durant el seu recorregut un gran volum i estructura. Final llarg, gustós i d'un extraordinari aroma en retronasal.

El “Viña Bujanda Crianza” marida perfectament amb formatges de curació mitjana i carns blanques i vermelles. També és un acompanyant idoni per a peixos amb salsa i plats de cullera.

 

Sobre el celler

Viña Bujanda posseeix un total de 120 hectàrees repartides en parcel·les per Rioja Alabesa i Rioja Alta, entre elles una important finca en els voltants de Logroño "El Seminario". El celler és un projecte que Carlos i Pilar Martínez Bujanda van decidir emprendre a casa, Oyón, on el seu besavi Joaquín Martínez Bujanda va fundar el celler familiar.

El celler combina la tradició familiar dels viticultors amb les més modernes tècniques enològiques, concepte que es plasma en la iconografia i en el propi etiquetatge dels vins, amb una imatge moderna il·lustrada amb una tipografia clàssica.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin