10 IDEES PER RECICLAR ELS TEUS TAPS DE SURO

Carteres, bosses, fundes per al mòbil, ulleres de sol... Són molts els objectes elaborats amb suro que a dia d'avui podem trobar a la venda. El suro és un material natural, renovable i molt lleuger, per la qual cosa és fàcilment manejable. A més, és impermeable i un gran aïllant tèrmic, la qual cosa el fa adequat per a treballar-lo de múltiples maneres.

També a casa podem fer moltes coses amb ell. Tots tenim a casa munts de suros als quals podem donar-los un ús més enllà de tenir-los d'exposició en el gerro de torn. Si ets dels que necessiten una mica d'inspiració, aquí van 10 idees fàcils, pràctiques i molt originals.

1- Salva estovalles

Com dèiem, el suro és un aïllant tèrmic, raó per la qual el podem fer servir per crear un original salva estovalles per casa. Els convidats al·lucinaran quan el posis a sobre la taula.

2- Tauló de suro

Segur que tots hem tingut algun tauló de suro en què hem posat notes, fotos… per què no fer-ho nosaltres mateixos i que, a més d’útil, sigui decoratiu? Col·locant els suros en un marc, aconseguirem un original tauló personalitzat i on gairebé no caldrà penjar res perquè decori.

3- Catifa per al bany

No oblidem que, a més d’aïllant tèrmic, el suro és també impermeable, o sigui que el podem fer servir per crear, per exemple, una catifa per al bany. És molt original i li donarà un toc especial a l’estança.

4- Suport per a targetes

Si has d’organitzar un acte, o senzillament t’agrada col·locar als teus convidats al voltant de la taula, pots fer servir els suros per posar les targetes amb els seus noms. Tan sols s’ha de fer una petita incisió al llarg del suro perquè les targetes s’aguantin, i quedarà la mar de bé.

5- Botons de suro

Si vols donar-li un toc diferent, per exemple, a un abric, pots fer-te uns botons de suro ben macos. Pots inclús decorar-los o deixar-los al natural si t’agraden més. Aquí ja es requereix una mica més de mà, però el resultat val la pena.

6- Imants per a la nevera

Qui més qui menys té records dels seus viatges plasmats a la nevera. Per què no fer servir taps d’aquells vins que ens porten records per col·locar-los també? Tan sols necessitarem una mica de vinil magnètic, i llest!

7- Penjadors per a accessoris

També podem crear un bonic i original penjador per a petits accessoris o per a collarets, arracades… Una bona manera de mantenir-los en ordre.

8- Mini jardineres

Una de les nostres idees preferides són aquestes mini jardineres. Podeu, a més, imantar-les i penjar-les en la nevera. Són realment d’allò més original.

9- Segells per a estampar

Als nens (i als no tan nens) els encantaran aquests segells personalitzats. Una idea original i ràpida per deixar marca.

10- Emmarcar el suro

I per acabar, què tal si fem que el suro sigui l’estrella? Podem fer-los servir per omplir un marc o podem emmarcar el mateix suro. Segur que per casa teniu algun guardat d’aquell vi que va ser especial. Ha arribat el moment de treure’l del seu amagatall i donar-li tot el protagonisme a la paret de casa.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin