7 LLIBRES SOBRE VI PER CELEBRAR SANT JORDI

Comments off 571 Views0


Sense dubte, enguany serà el Sant Jordi més estrany que s’ha viscut en dècades. Malgrat tot, no estem disposats a renunciar a aquesta tan nostrada, i encara que els carrers no puguin omplir-se de llibres i roses, ho celebrarem de la millor manera possible. I és que els llibres (i una copa de vi mentre llegim) són la millor companyia per a aquests dies de confinament.

Nosaltres hem preparat la nostra pròpia selecció de llibres per a aquest dia tan especial. Llibres imprescindibles per als amants del vi i que sempre podeu regalar(vos) en versió digital.

 

Experto en vino en 24 horas, Jancis Robinson

Un curs sobre vi de la mà de la més gran experta mundial. Així podríem definir aquest llibre on Jancis Robinson comparteix la seva experiència en el món del vi per explicar al lector des de la diferència entre un vi negre i un vi blanc, fins a les dades bàsiques per saber valorar la relació qualitat-preu d’un vi.

 

 

 

La cata de vinos, Lluís Manel Barba

I un cop apresos els conceptes bàsics, aquest manual de tast serà el company ideal per iniciar-se en els plaers del vi. Amb aquest llibre ens endinsarem en la cultura enològica, des de les tècniques bàsiques de la degustació fins a l’elaboració de diferents vins o el coneixement de les denominacions d’origen. Tot de manera planera, pràctica i amena.

 

 

¿Qué vino con este pato?, Ferran Centelles

Una aproximació a les teories del maridatge de la mà de Ferran Centelles, qui va ser sumiller del mític restaurant elBulli de Ferran Adrià. El llibre combina les anècdotes personals de Ferran durant els 13 anys que va treballar en l’equip de vins d’elBulli, amb l’explicació de les teories clàssiques -i d’altres més actuals- sobre el maridatge.

 

 

 

Papilas y Moléculas, François Chartier

Una altra manera d’entendre els maridatges i de concebre la cuina. François Chartier presenta una ciència aromàtica per descobrir el món dels sabors ocults dels aliments i el vi, i l’harmonia entre tots dos, a través de l’anàlisi de les molècules dels aliments. Un llibre considerat de culte entre els experts.

 

Falsos mitos y verdaderas leyendas del mundo del vino, Antonio Tomás Palacios García

I aquí un altre llibre que també podríem considerar de culte. Antonio Tomás Placios és professor de la Universitat de La Rioja, enòleg, doctor en Biologia i investigador, i en aquest llibre bolca tot el seu coneixement per fer-nos reflexionar sobre algunes de les incongruències més cridaneres del món del vi, en molts casos assumides simplement per pura inèrcia. Amb un estil carregat d’ironia desmunta alguns dels tòpics del vi per fer-lo més accessible als joves i a aquells que se sentin exclosos d’aquest món. Altament recomanable.

 

Los nuevos viñadores, Luis Gutiérrez

Aquest llibre és un relat sobre una nova generació de viticultors, la seva història personal i el seu esforç per recuperar les millors vinyes i varietats autòctones de cada regió. I l’encarregat d’explicar-nos les seves històries és Luis Gutiérrez, prestigiós tastador de Robert Parker, que fa una selecció realment eclèctica pel que fa als perfils. Una obra que, a més, té dos al·licients més: les precioses fotografies d’Estanis Núñez i les receptes que acompanyen cada un dels relats.

 

 

Wine Folly, The Essential Guide to Wine, Madeleine Puckette i Justin Hammack

Un llibre molt visual que intenta simplificar el, a vegades, complicat món del vi a través d’infografies i il·lustracions. Tant és així que hi ha qui el considera una espècie de bíblia visual del vi. El relat dóna la volta al món a través de les diferents zones geogràfiques vinícoles i les seves varietats de raïm.

 

 

I si entre aquests 7 llibres no trobes el teu, aquí et deixem 7 propostes més.