‘BELLE EPOQUE BLANC DE BLANCS 2004’, DE PERRIER-JOUËT

Comments off 126 Views0


Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 és una expressió exquisida del Chardonnay en la seva forma més pura. Elaborat a partir d’una sola collita, una sola varietat i un sol terrer, l’assemblatge d’aquest xampany és una feina de gran precisió.

Està elaborat a base de raïm Chardonnay provinent exclusivament de dues parcel·les llegendàries situades al cor de la Côte des Blancs, parcel·les que han estat propietat del celler Perrier-Jouët des de principis del segle XIX, quan el seu fundador, Pierre-Nicolas Perrier, va identificar el seu potencial per produir l’expressió més pura del Chardonnay.

Belle Epoque Blanc de Blancs és un xampany clar i brillant, amb matisos verds i una bombolla persistent. En nas desprèn generoses i delicades aromes a flor de lila i fruites blanques com l’aranja, barrejats amb tocs de taronja confitada, vainilla i crema que li aporten una subtil riquesa al conjunt.

Una vegada en boca resulta fresc i amb un punt picant. Delicat però dinàmic, sedueix immediatament el paladar. Un xampany per a grans ocasions, resultant especialment plaent al paladar si es marida amb caviar, petxines de pelegrí o llagosta. Encara que senzillament com a aperitiu ja és una experiència absolutament perfecta.

 

Sobre el celler

Des de la seva fundació en 1811, la Maison Perrier-Jouët ha elaborat vins elegants i florals d’exquisida finor i amb un toc de Chardonnay com a símbol de distinció. Gràcies a la seva magnífica ubicació, les seves vinyes -fonamentalment de Chardonnay- ratllan avui la perfecció, tal com demostren els criteris d’avaluació de la Denominació d’Origen Champagne (AOC).