EL COSTAT SOLIDARI DEL SECTOR DEL VI

Comments off 147 Views0


Portem ja 8 setmanes d’Estat d’Alarma. 8 setmanes durant les quals hem pogut veure com la nostra vida feia un gir de 180º.

Per al sector del vi, com per a molts altres, tampoc estan sent temps fàcils. Amb la restauració tancada, la principal via de sortida per a la venda del vi dels cellers està bloquejada.

Però, malgrat tot, durant aquestes 8 setmanes, el sector del vi ha deixat -i ho continua fent- infinitat de mostres de compromís i solidaritat amb qui més està patint aquesta crisi sanitària. Des de la donació d’importants sumes de diners per a la compra de material sanitari com mascaretes, guants, bates o test de detecció, fins a la cessió d’instal·lacions per a l’elaboració de gel hidroalcohòlic i alcohol sanitari.

D’altra banda, les bones relacions comercials existents entre el mercat del vi espanyol i la Xina han permès que molts importadors xinesos de cellers espanyols hagin facilitat l’arribada de material sanitari a Espanya.

A més, moltes cooperatives del sector del vi, així com viticultors i cellers, han posat a disposició dels seus ajuntaments tractors i atomitzadors de productes sanitaris per portar a terme la neteja dels carrers.

I tot això sense oblidar-nos de tots els sommeliers, comunicadors, denominacions d’origen, cellers… que estan oferint contínuament continguts divulgatius i d’entreteniment a través de les seves xarxes socials.

I és que, en aquests moments complicats, no ens podem oblidar que el sector vitivinícola és un pilar de la nostra economia i un eix fonamental de la nostra gastronomia, tradicions, cultura i història. Per això manifesten de manera ferma i constant el seu compromís amb la societat per contribuir a superar aquesta situació d’emergència sanitària, perquè només units aconseguirem superar aquesta crisi en el menor temps possible.

I és que si d’alguna cosa en sap el vi és de temps. “Temps perquè creixi la vinya, temps per recollir el fruit, temps per fermentar, temps per madurar i temps per gaudir-lo amb aquells que més estimem”.