CAN BAS, MÉS DE TRES SEGLES DEDICATS A LA VITICULTURA

Comments off 536 Views0


Malgrat que la finca i l’explotació agrària on avui s’alça el celler Can Bas ja existien en l’Edat Mitjana, el nom que ha perdurat fins als nostres dies es remunta a l’any 1668. Una casa pairal edificada sobre una antiga masia i ubicada en una unitat de producció agrícola dedicada ininterrompudament a la viticultura. Amb aquesta història a l’esquena, no és estrany que el celler Can Bas sigui avui un referent en el marc geogràfic del Penedès, així com un punt d’interès enoturístic.

Per als que fan Can Bas, el treball de la vinya i el vi s’entén com un privilegi, però també com una gran responsabilitat. El privilegi de treballar en allò que més els apassiona, elaborant vins únics que expressen les qualitats de la terra que treballen. Autèntics vins de terrer. I la responsabilitat de tirar endavant una terra i un projecte vitivinícola, escoltant a tots els que intervenen en el procés, des del viticultor fins a l’enòleg, i sempre amb el client com a referent. Però també amb la responsabilitat de preservar l’entorn i d’actuar sobre el, seguint criteris de sostenibilitat mediambiental.

Els vins que elaboren a Can Bas són sempre vins genuïns. Cada ampolla que surt del celler reflecteix la tipicitat del domini on creixen les vinyes, així com les condicions climàtiques i ambientals de la collita. Treballen dia a dia per obtenir vins que, per sobre de tot, siguin l’expressió dels raïms crescuts a les seves vinyes, preserven la singularitat.

 

La Capella 2015

La Capella és un vi negre 70% syrah i 30% cabernet sauvignon amb Denominació d’Origen Penedès. Neix d’una vinya de syrah plantada a Can Bas fa 25 anys, i d’una parcel·la de cabernet que s’estén al voltant de la capella de Sant Joan Salerm, una església romànica propietat del domini Can Bas, i que ha vist néixer casa, vinyes i cultius.

És un vi de color cirera picota intens amb reflexos d’or, magrana i una espurna blavosa que li aporta la pell del syrah. En nas, destaquen aromes fruitals amb tocs de vainilla, cafè, espècies i cedre. Un cop en boca s’aprecia l’equilibri entre frescor i acidesa, embolicat en una textura vellutada, que el fan idoni per maridar amb rostit d’ànec i filet de bou.