PERE VENTURA, UN GRUP DE CELLERS FIDEL ALS SEUS PRINCIPIS

Comments off 165 Views0


“He creat Pere Ventura Family Wine Estates sobre una declaració de principis. Tots els que en formem part, els complim i els respectem”. Així ho manifesta el mateix fundador del grup, Pere Ventura. Nascut a Sant Sadurní d’Anoia, al cor del cava, prové d’una família de tradició vinícola i ha dedicat tota la seva vida al sector, a consolidar la seva empresa i a posar en valor les seves vinyes.

Per això no és estrany que la màxima d’aquest grup cellerer sigui la de mantenir-se fidel als seus principis, com ho ha fet sempre el seu fundador. Principis que se sustenten sobre quatre pilars bàsics: Respecte, Sostenibilitat, Honestedat i Compromís.

El respecte a la terra i al treball de qui la cuida i la treballa amb les seves mans, amb esforç i orgull; però també a les varietats autòctones de cada zona, que són les que doten d’identitat als seus vins i caves.

I tot aquest treball a la vinya, seguint sempre els criteris de l’agricultura ecològica i la sostenibilitat. I no només a les vinyes, també al celler: reduint l’ús d’aigua i electricitat, reduint les emisions de CO2… Bona part del celler es troba soterrat precisament per garantir que els vins es conserven a la temperatura adequada de manera natural, sense necessitat d’un consum extra d’energia i evitant també la contaminació visual del paisatge.

Honestedat i compromís són també els valors que responen al sentit de responsabilitat social corporativa de l’empresa, i que garanteixen el valor de l’herència, el legat de saviesa, experiència i tradició que atresoren en el celler. Compromís en el rigorós control de tots els processos d’elaboració per garantir un producte de gran qualitat, i honestedat a l’hora d’oferir aquest producte al consumidor.

 

Gran Vintage Paratge Qualificat Can Bas

Gran Vintage és un cava de terrer. La seva identitat ve marcada pel seu origen i el conjunt de variables (climatologia, geomorfologia…) que determinen l’expressió del raïm i l’obtenció d’un most únic. Aquestes variables, juntament amb uns estrictes criteris de qualitat en la seva elaboració, propicien aquest cava decaracterístiques singulars.

Elaborat amb un 50% de macabeu i un 50% xarel·lo, aquest cava d’edició limitada té una criança mínima de 42 mesos. Presenta un color daurat brillant amb reflexos ambre i una bombolla mot fina. En nas destaca per l’elegància aromàtica, neta, afruitada i cítrica, amb records a ametlla i nous. En boca es mostra fresc i elegant, cremós i ampli, desprenent notes a fruita fresca, crema de llimona, pera en almívar, gemma, xarop d’auró i brioixeria.

Un cava únic, perfecte per acompanyar la cuina més delicada: guisats de carn i peixos, vieires, o foie mi-cuit. Sense dubte, un cava per a paladars exigents i per celebrar i viure laintensitat del moment. El cava perfecte per celebrar la vida, quan tot això hagi passat.