TOTS AQUESTS CELLERS T’ESTARAN ESPERANT FORA QUAN PASSI LA CRISI

Comments off 181 Views0


En condicions normals, ara estaríem parlant de plans d’última hora per fer aquesta Setmana Santa. I, és clar, aquests passarien per visitar un dels molts i magnífics cellers que s’estenen per tot el nostre territori.

Però la realitat d’avui passa per un altre tipus de plans que, malgrat no ser del gust de la majoria, doncs també s’han de saber apreciar. Cadascun a la seva manera, és clar. D’entrada, podem continuar gaudint del vi a casa, que això no ens ho treu ningú. Però, a més, el millor de tot això és que passarà, i aviat tornarem a sortir al carrer i a fer aquelles coses que tant trobem a faltar ara.

I per quan això passi, que passarà, els cellers continuaran estant als seus llocs perquè els visitem i gaudim dels seus vins. O sigui que, mentre arriba aquest moment, i sense renunciar a la nostra copa de vi, et convidem a somiar amb la teva pròxima escapada enoturística.

 

Bodegas Imperiales, Gumiel de Izán, Burgos

L’any 1998, un grup d’empresaris i viticultors vinculats a la Ribera del Duero van decidir fundar junts un celler. Avui, més de 20 anys després, Bodegas Imperiales compta amb 21has. de vinya pròpia de Tempranillo, conegut com a Tinta Fina a la zona, i que s’estenen per diferents municipis de la zona productora.

Finca Antigua, Los Hinojosos, Cuenca

Ubicat en plena ruta de Don Quixot, entre les províncies de Cuenca i Toledo, Finca Antigua s’alça com un gran edifici perfectament integrat en el paisatge. Format per tres grans caixes d’acer, pedra i ciment, és un celler funcional i respectuós amb el medi. Un edifici contemporani i eficient que guarda en el seu interior les darreres innovacions tecnològiques, que conviuen amb el respecte i el mimo artesanal en la producció dels seus vins.

Talai Berri, Zarautz, Guipúzcoa

Situat a Zarautz, als vessants del mont Talai Mendi, el celler Talai Berri es troba envoltant de 12 hectàrees de vinyes pròpies. La filosofia del celler passa per primar el control del producte fins al més mínim detall, de manera que, durant tot el procés, des del treball a la vinya fins al resultat final, el factor humà prima sobre el tècnic. Paral·lelament, el celler Talai Berri ha estat pioner en la incorporació dels sistemes de tecnologia més avançats, fusionant així herència i modernitat. Una fusió que queda reflectida en els seus vins.

Attis, Dena, Pontevedra

Situat al cor del Val do Salnés, aquest celler es troba perfectament integrat en l’entorn, amb la seva zona d’elaboració i criança situada sota terra, furgada en pedra granítica per aconseguir així una temperatura estable durant tot l’any. I és que l’entorn ho és tot per a aquest celler que ha sabut treure-li tot el profit per dotar d’essència els seus vins, uns vins que ells mateixos defineixen com “autèntics, artesanals i atlàntics”.

Herència Altés, Gandesa, Tarragona

Ubicat a la zona productora de la Terra Alta, reconeguda mundialment per la seva Garnatxa blanca, aquest celler compta amb una gran part subterrània per facilitar la seva integració en l’entorn. Les seves modernes instal·lacions funcionen, a més, gràcies a energies renovables, garantint la insolació tèrmica natural o el reciclatge de l’aigua de pluja. En la zona subterrània es troba ubicada la sala de criança, proporcionant així la temperatura i humitat perfectes durant tot l’any.