CONSELLS PER GAUDIR DEL VI AQUEST ESTIU

L’agost ja és aquí! És el moment en què moltes persones marxen de vacances o gaudeixen de la piscina o la platja, sopars en parella i/o trobades amb amics o família. En aquests moments, a qui no li ve de gust una copa de vi ben fresc? Avui et donem alguns consells per aprofitar al màxim aquest moment!!

Gaspatxos, peixos a la planxa, amanides, embotits... A l’estiu els dinars o sopars acostumen a ser més lleugers, amb ingredients en fred. De la mateixa manera, tenim més predisposició a consumir vins frescos. Per tant, et recomanem apostar per receptes senzilles amb vins blancs o rosats que maridaran perfectament amb aquests tipus de plats. Ets més de vi negre? Cap problema! Ara bé, hauràs de tenir en compte la temperatura.

De fet, servir el vi amb una temperatura correcta és un dels aspectes més importants a tenir en compte, sobretot a l’estiu. El vi blanc, rosat o l’escumós s’haurien de conservar a baixes temperatures, així que durant el seu consum recomanem tenir a mà una glaçonera amb gel per mantenir una correcta temperatura del vi.

En general es recomana conservar les ampolles entre 6º i 18º, segons el tipus de vi. Si l’exposem a una temperatura igual o superior a 21º i, si aquesta exposició supera les 4 hores, sofrirà alteracions. Respecte la humitat, ha de ser entre el 60 i el 80%. Aquestes condicions acostumen a ser habituals de forma natural en zones subterrànies de la casa com el soterrani però també es pot aconseguir ventilant o climatitzant l’espai.

No només la temperatura és important! També hi ha altres recomanacions bàsiques per conservar el vi: evita la llum solar directa per assegurar que el vi es mantingui correctament, garanteix una bona ventilació per evitar olors fortes que puguin perjudicar l’estat del vi i col·loca l’ampolla en posició horitzontal per evitar que s’assequi el tap de suro.

Per últim, a l’estiu és preferible apostar per vins que no siguin gaire alcohòlics per no afavorir la deshidratació, tot i que també és recomanable prendre dos gots d’aigua per cada copa de vi per evitar-ho.

Ara sí, ja tens a punt el teu vi per brindar durant aquestes vacances?

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin