FAMOSOS I VI. UNA COMBINACIÓ DE PEL·LÍCULA

Comments off 1712 Views0


El vi està de moda. Cada dia una mica més. I com a tal, som molts els famosos que s’apunten a aquest món, ja sigui comprant vinyes, posant el seu nom a un producte o directament creant els seus propis vins.

Però per a ser justos, hi ha molts que ho porten fent des de fa anys i amb bastant èxit. El cas més sonat és el de Francis Ford Coppola. El famós director nord-americà compta amb una bodega en el Vall de Napa, a California: Francis Ford Coppola Winery. Allà es produeixen més de quaranta tipus de vi, entre els quals destaca la col·lecció Director’s Cut, una sèrie on cada etiqueta és un homenatge a la història del cinema.

Un altre sonat nom del cinema associat al món del vi és el de Gérard Depardieu. L’actor, gran apassionat vinícola, pota involucrat en el món del vi des de 1979, quan va comprar les seves primeres vinyes en Nuit-St-Georges.

Del món del cinema són també coneguts els projectes vinícoles de Brad Pitt i Angelina Jolie, propietaris de la bodega Château Miraval, a França; o Drew Barrymore, que va decidir associar-se amb la bodega Monterey per crear un vi en honor a la seva família: Barrymore 2011 Pinot Grigio.

També al panorama nacional hi ha actors que han associat el seu nom a bodegues. És el cas d’Antonio Banderas i la bodega Anta Banderas. Situada en ple cor de la Ribera de Duero, compta amb 235 has de vinyes. La seva reconeguda fama internacional li ha permès portar els seus vins per tot el món.

Però no només d’actors viu el vi. Futbolistes o cantants també han apostat per aquest apassionant món. Un dels exemples més notables és el d’Andrés Iniesta, que va complir un somni familiar quan el 2010 estrenava bodega, Bodega Iniesta, i s’elaboraven els primers vins de la família.

Del món del vi és també conegut el cas dels Beckham. Quan David Beckham va jugar a Espanya, la família es fa aficionar al vi, i en traslladar-se a Los Ángeles, es van fer amb una bodega pròpia, també situada al Vall de Napa. De moment, els seus vins només es consumeixen en la més estricta intimitat.

En el món de la cançó, artistes com Luis Miguel, a Xile; Madonna, a Michigan; o Sting, a Itàlia, compten també amb els seus propis projectes vinícoles. I Julio Iglesias és soci de la bodega Montecristo, situada a la Ribera del Duero. Imanol Arias, Emilio Aragón, Bertín Osborne, Fran Rivera o Joan Manuel Serrat són altres noms que s’han vist associats al món del vi, amb més o menys fortuna.

I com no podia ser d’una altra manera, també el totpoderós Donald Trump compta amb les seves pròpies vinyes a la zona de Virginia. La seva bodega és la més gran de l’estat i, per descomptat, també porta el seu nom, Trump Winery. Si algú passa per allà aquest estiu, que no deixi passar l’oportunitat d’apropar-se. Segur que serà tot un imperi a l’alçada del magnat.