‘I TANT’, UN VI FRUIT DE LA GARNATXA NEGRA DEL MONTSANT

Comments off 2178 Views2


De la família de I Tant Vins ja us hem parlat, tant del blanc com del rosat. Així doncs, ha arribat el torn d’I Tant, a seques. Un vi negre fruit de l’estupenda Garnatxa negra del Montsant, en la província de Tarragona.

La Garnatxa negra ha estat una d’aquestes varietats poc apreciades durant molt de tempss. No era considerada una varietat suficientment elegant, amb la qual cosa quedava relegada als vins a doll. Afortunadament els temps canvien, i avui en dia la Garnatxa ocupa el lloc que es mereix. I és que els vins negres elaborats a base de Garnatxa són vins molt afruitats, especiats i saborosos, amb cos i personalitat.

La Garnatxa negra amb la qual s’elabora I Tant creix als terrers argilencs dels Montsant, concretament en vinyes situades a la zona sud d’aquesta Denominació d’Origen. Aquesta situació geogràfica els garanteix les hores de sol necessàries per aconseguir el punt de maduració més òptim.

I Tant és un vi que presentar un color granat intens, amb certs tons violacis que es donen una idea de la vida d’aquest criança. Si provem d’olorar-lo, notarem una explosió aromàtica de fruits vermells, molt típics de la Garnatxa, així com uns tocs anisats que recorden al fonoll, una planta típica del sotabosc mediterrani.

Un cop en boca, el vi és afruitat, amb predomini de fruita vermella i una entrada suau i neta. És un vi amb certa dosi de cremositat que transmet aquesta sensació de plenitud que el fa rodó en boca.

I si parlem de maridatges, doncs el cert és que els vins elaborats a base de Garnatxa negra resulten ser vins bastant versàtils i per tant ens garanteixen un maridatge perfecte amb una gran quantitat de plats. Però per centrar-nos en uns quants, el binomi perfecte seria, és clar, amb la carn. Des d’un corder rostit fins a carns blanques amb salses potents, estofats… I ara que ja s’apropa el bon temps, I Tant és perfecte per maridar-lo amb carns vermelles a la barbacoa. Per a aquells que no siguin molt carnívors, els formatges i els arrossos són també una bona alternativa de maridatge.

Però si tu el que vols és innovar i posar-te internacional, prova d’acompanyar un bon sopar indi o àrab amb una copa d’I Tant. Segur que no et defraudarà. Salut!