PAGO DE LOS ABUELOS, EL PROJECTE PERSONAL DE L’ENÒLEG NACHO ÁLVAREZ

Comments off 715 Views0


El celler Pago de los Abuelos neix de la inquietud del reconegut enòleg Nacho Álvarez. Natural del Bierzo lleonès, després d’haver treballat per a diferents cellers, en 2018 decideix posar en marxa el seu projecte més personals: retre homenatge als seus avis amb la creació d’un celler amb què potenciar i donar a conèixer parcel·les de vinyes oblidades.

Situat a la regió vinícola del Bierzo, Pago de los Abuelos és, a més d’un projecte artesanal, un projecte pioner en la recuperació de varietats històriques de la regió. A més, és el primer projecte de producció de vins comercials de qualitat en aquesta zona del Bierzo.

Els primers vins del celler van veure la llum en 2018 després d’anys de treball de recuperació de parcel·les i varietats originals de la zona com la Godello i la Mencía, que creixen aquí en sòls calcaris i sota unes dures condicions climàtiques que doten de personalitat als cinc vins del celler, tots ells fruit de la recuperació de quatre vinyes: Viñedo Barreiros 1890, Viñedo Coroa 1910, Viñedo Teiró 1902 i Viñedo Peña Verteria.

 

Pago de los Abuelos Viñedo Barreiros Godello 2018

De los Abuelos, 1890 Godello és un dels dos vins que neixen de Viñedo Barreiros. Un 100% Godello amb 8 mesos de criança en bóta de roure francès. Amb una producció de tant sols 2.000 ampolles, és un vi que expressa a la perfecció la tipicitat dels clons antics de Godello.

En nas és un vi complex i profund, amb notes fruitals i una part balsàmica amb tocs minerals. En boca és un vi amb volum però fluid. Golós, ampli i amb una bona acidesa que li aporta vivor.

Un vi fresc que resulta ideal en aquesta època de l’any per acompanyar peixos i mariscos.