‘PENJAT D’UN FIL’, DE CAN RODA

Comments off 231 Views0


Penjat d’un fil és d’aquells vins que t’endolceixen la vida. Està elaborat a base de Pansa blanca de vinyes velles, varietat emblema de la zona on està ubicat el celler que el produeix, Can Roda, a la Denominació d’Origen Alella.

Penjat d’un fil és un vi de color daurat, brillant, amb reflexos de color mel i presència de llàgrima densa. El seu aroma, propi de la varietat Pansa blanca, presenta una complexa harmonia aromàtica que recorda a fruites en almívar com el préssec i l’albercoc, amb tocs vegetals frescos, provant una sensació molt dolça en el seu conjunt.

Un cop en boca és un vi de pas elegant. Embolcalla tot el paladar amb la seva agradable dolçor, i el postgust resulta complex, a base d’herbes aromàtiques i subtils tocs fumats.

I què es pot dir del maridatge. Com a bon vi dolç representatiu de la comarca del Maresme barcelonès, és el millor acompanyant per als molts dolços de proximitat que s’elaboren en el territori: les coques d’Arenys de Mar o de Llavaneres, les galetes laietanes de Mataró, els vitralls de Canet de Mar, la masnovina del Masnou…

 

Sobre el celler

Can Roda arrencava el seu camí com a celler en 2010, però amb una història centenària a l’esquena: una masia que data de 1864 i unes vinyes octogenàries recuperades de l’oblit fa només una dècada. Ubicat en un paratge natural privilegiat que pertany al Parc Natural de la Serralada de Marina, la seva proximitat a Barcelona el converteix en un celler molt interessant de cara a l’enoturisme.