‘VOL D’ÀNIMA DE RAIMAT BLANC’, DE RAIMAT

Comments off 173 Views0


Vol d’Ànima de Raimat representa la culminació dels primers 100 anys d’història de Raimat. De fet, les rajoles que apareixen a l’etiqueta són iguals a aquelles que cobreixen les parets del castell de Raimat des de 1935, després de la reforma de l’arquitecte Rafael Masó.

Amb Denominació d’Origen Costers del Segre, aquest vi s’elabora a base de Chardonnay, Xarel·lo i Albariño, i és un vi fresc, afruitat i de cos suau, fruit de la viticultura sostenible que porten a terme al celler, i que és una de les característiques que defineixen la casa.

D’aspecte groc pàl·lid amb reflexos verdosos, en nas presenta aromes complexos amb notes de préssec, nectarina, pera i meló, a més de notes tropicals i cítriques amb tocs a herbes aromàtiques. Un cop en boca és un vi cremós, de bona acidesa i estructurat, destacant les notes de fruita groga i el seu final persistent, fresc i cítric.

A l’hora de maridar, és perfecte per acompanyar pastes, arrossos cremosos, peixos blancs, mariscos i carns d’au.

 

Sobre el celler

La història de Raimat es remunta a l’any 1914, quan Manuel Raventó i Doménech, propietari de Codorníu, adquireix unes terres àrides i infèrtils i les converteix en vinyes. El primer celler es va construir en 1918, obra de l’arquitecte i deixeble de Gaudí, Joan Rubió i Bellver, i és considerada una de les Catedrals del Vi repartides per Catalunya. Des de llavor, la família no ha parat d’innovar, tant en sistemes de cultiu com en la inclusió de varietats, fins al punt que, en 1986, van ser els impulsors de la Denominació d’Origen Costers del Segre.